فوز

برای ما رضای او

 

 

سوره آل عمران

نام سوّمين سوره قرآن مجيد است. عمران نام پدر حضرت مريم، مادر عيسى است و نام اين سوره از آيه 33 آن گرفته شده است. پاره اى از موضوعات مطرح شده در اين سوره عبارتند از: ايمان و اسلام، استقامت در راه گسترش اسلام، مبارزه منطقى با يهود و نصارى و مشركان، نفى عقايد باطل وپاره اى مباحث و درسهاى تربيتى. اين سوره در مدينه نازل شده و دويست آيه دارد.

عن على بن أبى طالب قال: إذا أراد أحدكم الحاجة فليكن فى طلبها يوم الخميس فإنّ رسول اللّه قال: اللّهم بارك لأمّتى فى بكورها يوم الخميس، و ليقرأ إذا خرج من منزله آخر آل عمران، إنّا أنزلناه فى ليلة القدر، و أمّ الكتاب، فإنّ فيهنّ قضاء حوائج الدّنيا و الآخرة.(1)

از على بن ابيطالب نقل شده است كه فرمود: هر گاه كسى از شما خواسته اى دارد پس در روز پنجشنبه دنبال آن برود، چرا كه رسول خدا فرمود: خداوندا! بر امّت من در اينكه صبح روز پنجشنبه دنبال كارى رود بركت فرست، و هر گاه خواست از خانه خارج شود، بخواند آخر سوره آل عمران و إنّا انزلناه فى ليلة القدر و امّ الكتاب را چراكه در آنها برآورده شدن حوائج دنيا و آخرت است.

-------------

1- الدر المنثور 6/377



چهار شنبه 30 فروردين 1391 |

فقر فرهنگي؛ زمينه ساز فساد اجتماعي

 

بخش مهمي از فسادهاي اجتماعي و بزهکاري هاي فردي، از فقر مذهبي و اخلاقي ريشه مي گيرد و نارسايي هاي غيرقابل جبران را در پي دارد. بدين جهت دشمنان اسلام به جاي يورش نظامي و اقتصادي با هزينه هاي سنگين، به تهاجم فرهنگي رو کرده اند و سعي مي کنند جوامع اسلامي را به ابتذال بکشانند. امروز دشمنان واقعي سعي در به انحراف کشاندن جوانان دارند، تا از اين طريق به اهداف شوم و استثماري خويش نايل گردند و با گسترش فساد در کشورهاي اسلامي، جوانان را از رسيدن به اهداف واقعي خويش باز دارند. تمام برنامه هاي اسلام بر مبناي مصالح فردي و اجتماعي تشريح گرديده، که تعدي از آن باعث ضرر و زيان راهيان اين مکتب خواهد بود. بنابراين منشأ بسياري از عقده هاي اجتماعي و تمام بي بند و باري ها و هواهاي نفساني و اختلافات خانوادگي و جنگ و نزاع ها و ساير ناهنجاري هاي اجتماعي از فقر اخلاقي و مذهبي ريشه مي گيرد. در اين نوشتار به آثار فقر اخلاقي و مذهبي و نيز راه درمان آن مي پردازيم.

 

 

*داوري قرآن

 قرآن مجيد در آيات متعدد به نقش منفي «فقر مذهبي و اخلاقي» اشاره نموده و سهم بزرگي از فسادهاي اجتماعي و انحرافهاي شخصي را از اين عامل خانمان سوز مي داند.

 قرآن کفر و بي ديني، تجاوز، قتل و... را ناشي از نافرماني خدا و ارتکاب گناهان مي داند. (آل عمران/ 112) که پيوسته در عذاب و گمراهي به سر مي برند. (سباء/ 8)، کساني که از مفسدان پيروي نموده و به تبهکاري مي پردازند و مردم را گمراه مي کنند... و از هيچ عمل زشتي دوري نمي گزينند !! (مائده/ 77 تا 79).

*ديدگاه احاديث
«ايمان» نگهبان اميني است که انسان را از بزهکاري و تخلف باز داشته و در درون آدمي، حتي از تصميم زشت و وسوسه هاي نفس و شيطان باز مي دارد. اما به هر مقدار که اين موهبت الهي به خطر افتد، به همان نسبت مصونيت انسان نيز آسيب ديده و رو به فساد مي گذارد و شخصيت ديگران را نيز لکه دار مي کند. حضرت اميرالمؤمنين علي(ع) مي فرمايند: ريشه و زمينه فتنه ها و فسادها خواهشهاي نفساني است. (نهج البلاغه، خ 50، ص 137)

امام صادق(ع) در آسيب پذيري از گناه و فقر مذهبي مي فرمايند: انسان چون مرتکب گناه گردد، در قلب او نقطه سياهي پديدار مي شود، چنانچه توبه کند و آن گناه را جبران نمايد، آن نقطه سياهي از بين مي رود، ولي اگر گناه را تکرار کند، آن نقطه سياه بزرگ و بزرگتر مي شود و صفحه دل را سياه مي کند و بعد از آن ديگر رستگار نمي گردد. (وسايل الشيعه، ج 11، ص 239، ج 10؛ اصول کافي، ج 2، ص 271، ح 13) گناه و فقر مذهبي، بار گناه را افزونتر مي سازد و عامل پيدايش گناهان مي گردد و راه رستگاري را به روي صاحبش مي بندد و زمينه فساد را فراهم مي سازد.
فقر اخلاقي نه تنها صاحبش را تباه مي سازد، بلکه وي را در تضييع حقوق مردم و لگدمال کردن شخصيت ديگران جرأت مي بخشد و تاريخ جهان به ويژه تاريخ اسلام شاهد گوياي اين ادعا است.

* راه چاره چيست؟

همانطوري که در معالجه امراض جسمي نخست بايد عامل بيماري را کشف کرد و شناخت و سپس براي رفع آن اقدام کرد، در طبابت روحي نيز روش معالجه به همين گونه است، اول بايد زمينه هاي گرفتاري را شناسايي نمود و در اين بحث (فقر مذهبي) عوامل گناه و شهوات نفسي را کنترل کرد و سپس براي تکامل معنوي و روحي گامهاي استوار برداشت. رسول خدا(ص) مي فرمايند: هر درد و بيماري دوايي دارد و درمان گناهان استغفار و جبران گناه است. (مستدرک الوسائل، ج 5، ص 316، ح 5972) در فراز ديگري مي فرمايند: در مواجهه با گناه خدا را ياد کنيد و منظور از ياد خدا «سبحان ا... و الحمدلله و لااله الاا... و ا... اکبر» نيست: بلکه در برابر حرام، خدا را ياد کردن و اجتناب از گناه. (خصال صدوق، ج 1، ص 62؛ سفينه 1، ص 484)
جواني خدمت امام حسين(ع) رسيده عرض کرد اي پسر پيامبر! جواني هستم که در حال گناه نمي توانم خود را حفظ کنم، چه کنم که گناه ننمايم؟ حضرت فرمود: در جايي گناه کن که خدا تو را نبيند !! (بحارالانوار، ج 78، ص 126، ج 7)
حضرت امام صادق(ع) با تعجب از مؤمنين خطاکار که در اعماق گناه فرو رفته اند، مي فرمايند: چگونه ادعاي عشق و علاقه خدا مي کني در حالي که او را نافرماني مي نمايي؟ راستي اگر تو بنده علاقمند خدا بودي، وي را نافرماني مي کردي؟ مگر عاشق بر معشوق خود عصيان مي ورزد؟ !! (وسائل الشيعه، ج 11، ص 241؛ روضةالمتقين، 13، ص 156) 
اميرالمؤمنين علي(ع) براي خويشتن داري از گناه و آلودگي، راه تقوي را سفارش مي کنند که آن بر دلها جلا مي بخشد و مسير هدايت را باز نموده و به انسان بينش و تشخيص مي دهد. (نهج البلاغه، خ 189، ص 635) ايشان در جاي ديگر مي فرمايند: من تعجب مي کنم از انسانهايي که از غذاي زيان آور پرهيز مي کنند، در حالي که از ارتکاب گناهان عذاب آور نمي ترسند؟! (غررالحکم، ص 494، ش 7). آنگاه هشدار مي دهند که: توجه نمائيد که هر لذت دنيا با هر کيفيتي پايان دارد، (غررالحکم، ش 2449) و لحظه هاي شهوات نفساني را دچار غم و غصه ها خواهد ساخت (وسائل 11، ص 164، ح 4) پس براي پيشگيري از آن خويشتن داري و تقوي و عفت پيشه کنيد(غررالحکم، ش 2148) تا از اين طريق به مقامات عالي نائل آييد.

 



چهار شنبه 30 فروردين 1391 |

معرفی کتاب :

کتاب (فتح البیان فی ما رویه عن علی علیه السلام) اثر نویسنده و محقق سید مصطفی حسینی طباطبایی که در این کتاب نویسنده سعی کرده تمام آثاری که از حضرت علی در مورد تفسیر قرآن وجود دارد را را در کتابی جمع آوری کند تا نظر مفسر بزرگ جهان اسلام را در مورد آیات قرآن بررسی کند.

چهار شنبه 30 فروردين 1391 |

قرآن کتابی شگفت انگیز

اسم کتابی است که در آن مجموعه مقالاتی درباره‌ی قرآن و دانش مدرن از نویسنده غیر مسلمان به نام گری میلر است این نویسنده که بعد از چندی تحقیق در مورد دین اسلام به این دین گرویده وکتبی را به رشته تحریر در آورده است وی همچنان که خود میگوید در تحقیقاتش از تعصب دوری جسته یعنی همان کاری که ما مسلمانان بیشتر می پسندیم.

این کتاب در  30 صفحه می باشد که برای خوانندگان گرام هم بار علمی را در پی دارد.به خصوص برای آن دسته از دوستانی که دوست دارند این دین را با دین زردتشت مورد مقایسه دهند. آقای میلر در چند صفحه ای که نگاشته  مطالبی را از قرآن و تحقیق های علمی را در کنار هم آورده و مورد بررسی قرار داده است که از خواننده گرامی انتظار داریم بعد از خواندن مطالب کتاب نظرشان را در مورد کتاب بیان نمایند.

با تشکر.



چهار شنبه 30 فروردين 1391 |

بررسى دستاوردهايى در زمينه اعجاز عددى قرآن

بررسى دستاوردهايى در زمينه اعجاز عددى قرآن

نويسنده: دكتر پريچه ساروى (عضو هيأت علمى دانشگاه تهران)

نشريه: بيّنات

شماره: 55

چكيده

يكى از وجوه اعجاز قرآن اعجاز عددى آن است. بدين معنا كه حتى در تعداد كاربرد الفاظ آن، دقت و ظرافتى بكار رفته كه از عهده‌ى بشر معمولى خارج است. تعداد بعضى الفاظ با وضعيت طبيعى مسماى آنها در عالم خارج ارتباط دارد و تعداد برخى ديگر، با الفاظ ديگرى كه نوعى ارتباط از قبيل همانندى و تضاد ميان آنها برقرار است، تناسب دارد. اين مسأله اگرچه در گذشته، توجه برخى ازدانشمندان علوم قرآنى را به خود جلب نموده بود، ولى ظهور و بروز اساسى آن، در عصر حاضر است كه عصر پيشرفت ماشين‌هاى الكترونيكى دقيق است.

كليد واژ‌ه‌ها: اعجاز عددى - اعجاز قرآن - وجوه اعجاز - علم

متن کامل مقاله را می توانید از لینک زیر دانلود کنید.

http://uplod.ir/l8m5kwdsytkd/______________________________________________________________________________.docx.htm 



چهار شنبه 30 فروردين 1391 |
صفحه قبل 1 ... 6 7 8 9 10 ... 13 صفحه بعد
ثقلین

.شتاب کن که زود هم دیر است.
پست الکترونیک

پروفایل مدیر وبلاگ

 

موضوعات

قرآنی

روایات و احادیث

عهدین

شیطان پرستی

داستانی

 

مطالب اخیر

sms

هر روز یک آیه با تفسیر / هیچ مکانی فاقد حضور خداوند نیست!

معلم نمونه درآموزه های قرآنی

یا ابا صالح ادرکنی)عج(

چگونه امام زمان را در عمل یاری کنیم؟

قرآن، بهار، امام زمان)عج(

جملات واقعاَ...

ازدواج در چه سنی مناسب است؟

تکرار در قرآن

مبانی منشور وحدت اسلامی

انسان کامل به روايت قرآن

... بیا ...

فلسفه حجاب در اسلام چیست؟

نگاه اسلام به آشنایی بین دختر و پسر پیش از ازدواج چیست؟

دروغ

عوامل اصلی انجام گناه چیست؟

امام مهدی (عج) در قرآن

فشن اسلامي

لبیک یا حسین یعنی ..... (سید حسن نصر الله )

 

برچسب ها

قرآن (4)  مهدی موعود (2)   مائده (2)  گناه (2)  بی نقطه (2)   علی (2)   نهج البلاغه (2)  خوش آمد گویی (2)   سوره (2)   نساء (2)  لوازم ضروری برای یک جوان موفق (2)  خورشید (2)   ماه (2)  مغز (2)   قرآن (2)  

آرشیو مطالب

مرداد 1393

دی 1392

آبان 1392

فروردين 1392

اسفند 1391

بهمن 1391

دی 1391

آذر 1391

آبان 1391

مهر 1391

شهريور 1391

مرداد 1391

تير 1391

خرداد 1391

ارديبهشت 1391

فروردين 1391

 

نویسندگان

ثقلین

محمود خراشادی

کاظم عباسی

مصطفی داورنژاد

محمد اسمعیلی

محمد کاظم غفاری نژاد

مجید روشن

صادق

محمد حسن پور

جواد صادقی

محسن توسلی

حسن ذوقی

محسن سالاری

قدرت رستمی

علی اکبر خزاعی عرب

 

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان فوز و آدرس fowz.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.

مدیریت وبلاگ فوز

ع.ش.ک





پیوند ها

پایگاه جامع عاشورا

قالبهای مذهبی وبلاگ

جوانان ایرانی

طاووس اهل بهشت

ردیاب خودرو

 

دانشنامه مهدویت

پیوندهای روزانه

حمل ماینر از چین به ایران

حمل از چین

پاسور طلا

الوقلیون

 

امکانات جانبی

RSS 2.0

ورود اعضا:

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 11
بازدید دیروز : 9
بازدید هفته : 35
بازدید ماه : 87
بازدید کل : 46175
تعداد مطالب : 61
تعداد نظرات : 6
تعداد آنلاین : 1

Alternative content


فوز

آپلود عکس
مداحان
IS

 

 
 

لوگوی دوستان

 

مرجع قالبها و ابزارهای مذهبی
By Ashoora.ir & Blog Skin